4 Mart 2012 Pazar

'Harun Tekin ve Ergenlik' paradoksu

Allahım ölüyorum ergenlikten! Böyle bir şey olamaz. Yaş olmuş yirmi, şu son iki gündür bendeki haller resmen orta iki.
Çok kötü kafiye yaparım. 
Her neyse.
Diyeceğim o ki, Harun Tekin'i herkes bilir. Bilmeyenler, en azından Mor ve Ötesi'ni bilir. E onu da bilmeyenler, üşenmesin, fizy'e Mor ve Ötesi-Re yazsın, mümkünse canlı performans dinlesin, gerekli bilgilere ulaşsın. 
Şimdi can alıcı problem şu ki, Re dinlemekle ergen olunmuyor dostlar. Utanarak söylüyorum ki, Harun Tekin'in Twitter hesabına yaşa, başa ve de vizyona bakmaksızın 'Harun Tekin. Çok yakışıklısın. Çok coolsun.' twitleri atılarak ergenliğin dibine vuruluyor, hepimiz önce bir bunu bilelim. Hayır yani benim bir arkadaşımın arkadaşı atmış da, ondan cicişler bakın aman diyim siz yapmayın böyle kepazeli.. desem biliyorum ki dayım bile inanmaz şu saatten sonra. Arkadaşlar, çok samimiyim ki benle tüm ilişkinizi kesebilirsiniz. Sokakta görsem tekmelerim kendimi, öylesine utanıyorum. Ama Allah aşkına şu surata bir bakın! 


Sene 2005. Hayır yani neyimize dinliyorsak, o dönemki arkadaşlarımla sözleri 'Yüzünden başlasam gitmeye uzaklara, duymasam kimseyi..', 'Bıktım artık susmaktan, bunca yıl seninle geçti..' tadında sözleri olan Mor ve Ötesi şarkıları falan dinliyoruz, sanırsın ki aşk acısından geberiyoruz. Neyse baktık Mor ve Ötesi konsere gelmiş, koştuk atladık gittik. Bir de o zamanlar şöyle bir problem var ki, sen dinlerken pek de popüler olmayan fakat bir anda popüler olup hayran kitlesini on katına çıkaran alternatif rock grubu iticiliği, evlerden ırak. Başlarda biz de Mor ve Ötesi'nin bu durumda olduğunu düşünüp, onda soğumadık değil, fakat tahmin edersiniz ki hiçbir ideoloji benim konsere gitmeme ve bu melül bakışlı adamın fotoğrafı çekmeme engel olamadı! Rica ediyorum ifadeye dikkat. 'Allaahıım yeriiim yaaa' diyeceğim, yemin ediyorum ki utanıyorum, daha fazla konuşturmayın beni.


Sene oldu 2012, Harun Tekin'in yaş aldı başını gitti. Göbek büyüdü, saçlar seyrekleşti, göz altları kırıştı ve de kendine en güzel bacaklısından bir manken sevgili yaptı ki, çok acı. Şunu söyleyeyim, bana kalırsa konser harikaydı. Re'yi de söyledikten sonra, dedim Harun, sen nasıl bir adamsın, ciğerimin köşesi. Umarım bir gün karşıma çıkar da kendisine böyle sakil sözler söylemem. 


Konserde önümde bir grup vardı ki, bana kendi gençliğimi, pardon ergenliğimi anımsattı. Efendim şarkı aralarında çığrınmalar, bir türlü yerinde duramamalar, türlü şaklabanlıklar, mastikalar, tepinmeler falan, bakın, hoş değil. Bir sakin yahu. Az sakin. 


Bana kalırsa, 'Bu adamı böylesine çekici yapan nedir?' sorusuna aradığım cevaplarda, kati suretle bu adamın rock müzisyeni kişiliğine yakışır türden bir aktivist olması yatar. Ayrıca bu adam, oldukça ağır ayarlara maruz kalır. Öncelikle, müzisyen kategorisine bile konmaz ki ben kesinlikle katılmam, Harun Tekin ergenliğimi bir tarafa bırakın, ciddi anlamda, Mor ve Ötesi'nin bu ülkenin en sevimli şarkı sözlerine sahip bir grup olduğunu düşünürüm. 'Yine ben miyim düşen, hiç zamanım da yok ki' olsun, 'Kelimeler, sokaklar ve evler, ne kadar da boş şeyler, sen sessizce uyurken' olsun bunlar tatlı cümleler, tatlı melodiler, tatlı vokaller. İşin öbür tarafında, bu adamın fikirsel anlamda bir dönek olduğunu savunanlar vardır ki, ben pek onlara da katılmam. Herkesin ideolojisi kendine elbet. Fakat ben bu adamın mantıksız lafına az rastladım. Açın röportajlarını okuyun. Akıllı laflar eder, çoğu durum karşısında akıllı tepkiler verir. Akılsız olduğu durumlar da vardır. Umrumda değil. 


Babamın oğluymuşcasına yazdığım bu güzel cümlelerin altında mantık arıyorum, Allah beni kahretmesin ki bulamıyorum. Ayrıyetten hemen belirtmek istiyorum ki, tüm benliğimle alkole karşı olmama rağmen (!) viski bu adamı çok hoş yapıyor! Bakınız; 


Tamam, iğrenç. Altmetni coolluğunda saklı diyor, bu dingil konuşmalarıma bir son vermek istiyorum. Vallahi anlatmasam içimde kalırdı. Tekrar söylüyorum ki, ben 20 yaşımdayım. Rica ediyorum bir hata olmasın. 



1 yorum:

  1. Sene 2013, ben 18 yaşındayım ve aynı şeyleri yapıyorum. Hatta o da bişey mi? Harunla evlenme hayalleri kuruyorum ! Ezin beni

    YanıtlaSil